Cum va arata noul TURN din Dubai, mai inalt decat Burj Khalifa

Data 18/04/2016
Sursa: Click aici

Grupul Emaar, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite, si-a anuntat duminica intentia de a construi la Dubai un nou zgârie nori mai înalt decât actualul Burj Khalifa, cea mai înalta cladire din lume cu 828 de metri.
Conceput de renumitul arhitect Santiago Calatrava Valls, noul zgârie nori, denumit "The Tower", va avea o platforma de observare precum si 18-20 de etaje care vor gazdui restaurante si hoteluri. Turnul va avea forma unui minaret si va fi fixat de sol cu ajutorul cablurilor.
Burj Khalifa, cea mai înalta cladire din lume în prezent, a costat 1,5 miliarde de dolari. Inaugurat în 2010 acest zgârie nori este una din bijuteriile emiratului Dubai care în 2015 a atras peste 14 milioane de turisti. În cursa pentru construirea celei mai mari cladiri din lume a intrat si firma Kingdom Holding a miliardarului saudit al-Walid ben Talal, care a demarat la Jeddah, un oras port din Arabia Saudita, constructia unui turn cu o înaltime de peste un kilometru. Costul lucrarilor de constructie este estimat la peste doua miliarde de dolari (1,75 miliarde de euro).
                                               


Inapoi la stiri