NOI informatii pentru PRIMA CASA 2016

Data 10/12/2015
Sursa: Click aici

Guvernul va suplimenta cu 200 milioane de lei plafonul de garantare pentru programul Prima Casa pentru acest an, fata de cele 2,6 miliarde lei existente, iar pentru anul viitor intentioneaza sa coboare nivelul maxim la 1,5 miliarde lei, precum si sa alinieze dobanzile la noile conditii de piata. Potrivit unui proiect de hotarare a Guvernului publicat vineri seara pe site-ul Finantelor, plafonul garantiilor care pot fi emise va fi suplimentat cu 200 milioane de lei.

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, revine cu informatii noi pentru programul Prima Casa din anul 2016. Ea a afirmat vineri seara ca anul viitor va fi redus plafonul de garantii pentru programul Prima Casa la 1,5 miliarde lei. Totodata, creditele se vor acorda in conditii actualizate de cost.

Rata dobanzii va fi ROBOR plus o marja de 2%, fata de 2,5% in prezent, restul conditiilor ramanand neschimbate.
Anul urmator se pot emite garantii si din diferenta ramasa nealocata din plafonul anului curent, precum si din diferenta neutilizata pana la 31 decembrie 2015 din sumele alocate bancilor.

Site-ul Finantelor si al Fondului National de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) va publica suma reprezentand diferenta ramasa nealocata, precum si cea alocata si neutilizata din plafonul alocat pentru anul curent pana la 31 ianuarie 2016 si se utilizeaza cu prioritate de catre banci, potrivit proiectului de hotarare.

Inapoi la stiri