Ce înseamnă apartament semidecomandat?

Ai auzit de apartament semidecomandat si nu stii exact ce implica si ce avantaje sau dezavantaje ai intr-un astfel de apartament? Afla din acest articol ce este un apartament semidecomandat si care sunt avantajele de care te vei bucura intr-un astfel de apartament si la ce dezavantaje sa te astepti. 

Ce inseamna semidecomandat?

In momentul in care cauti sa inchiriezi sau sa cumperi un apartament intr-un bloc de locuinte nou sau intr-un bloc ceva mai vechi si consulti oferte imobiliare din oras, este foarte posibil sa te blochezi la unele denumiri despre care nu stii mai nimic.

In online si pe forumurile dedicate domeniului sau pe mai multe site-uri care au sfaturi pentru amenajari, poti sa gasesti mai multe explicatii, dar nu sunt toate corecte si nici complete.

In cazul in care sunt anumiti termeni care nu sunt cunoscuti de persoanele care navigheaza in cautarea casei perfecte, acestia pot implica o serie de probleme in momentul in care trebuie sa fie aleasa proprietatea respectiva.

De aceea, ne gandim ca este foarte bine sa intelegi inca de la inceput ce inseamna semidecomandat pentru ca majoritatea ofertelor accesibile implica astfel de apartamente. Stiind exact ceea ce cumperi, iti va fi mult mai usor sa intelegi daca ceea ce intentionezi sa cumperi ti se potriveste sau nu si se pliaza pe cerintele tale sau nu.

Un apartament semidecomandat implica minim o trecere dintr-o camera in alta, chiar daca locuinta in ansamblu nu este de tipul vagon. Spre exemplu, poti intalni cel mai des varianta in care apartamentele cu trei camere sunt semidecomandate si unde, pentru a trece in dormitor, va trebui sa treci prima data prin living sau printr-un hol si din nou in dormitor.

Ce avantaje ofera un apartament semidecomandat?

In cazul in care alegi sa cumperi sau sa inchiriezi un apartament care este semidecomandat daca ai si copii, va fi foarte usor sa ajungi in camera acestora si in plus, cei mici se vor simti mult mai bine protejati pentru ca te vor sti aproape tot timpul.

De asemenea, ai posibilitatea de a seta o temperatura anume pentru cele doua incaperi, astfel incat sa te asiguri ca cei mici au caldura necesara, in functie de anotimp.

Astfel, nu va fi necesar sa platesti prea mult la final de luna pentru aerul conditionat si trebuie doar sa platesti consumul aferent unui singur dispozitiv.

De asemenea, este recomandat sa iei in calcul si faptul ca pretul unui apartament semidecomandat va fi mai mic comparativ cu pretul unei locuinte decomandate.

Aceasta regula este valabil si la inchiriere, dar si la achizitie. Atunci cand cumperi un apartament nou, va trebui sa tii cont si de aceste aspecte, astfel incat apartamentul sa respecte cerintele si pe termen lung.

Ce dezavantaje are un apartament semidecomandat?

Un apartament semidecomandat este unul care va reduce foarte mult intimitatea oferita de un apartament decomandat, deoarece ideea de a trece de la o camera la alta nu este intotdeauna confortabila.

Totodata este posibil ca in anumite zile, atunci cand vrei timp pentru tine, sa nu il poti obtine pentru ca nu vei fi niciodata singur, atunci cand numeroase persoane se deplaseaza pe langa tine.

Prin urmare, atunci cand vrei sa cumperi, de exemplu, un apartament cu doua camere in Sibiu, este recomandat sa iei in calcul toate optiunile si sa tii cont si de ceea ce iti doresti sa obtii pe termen lung.

Ce confort au apartamentele semidecomandate?

Un apartament semidecomandat este de obicei confort 2. Aceste apartamente au o suprafata utila mai mica, in comparatie cu cele confort 1, insa sunt de obicei suficiente pentru familiile mici sau pentru familiile cu doi sau cu trei prieteni care se decid sa imparta chiria, in special daca pretul imobilului este mai mic comparativ cu cazul prezentat anterior.

Cel mai mare dezavantaj in sensul acesta este faptul ca incaperile, fiind compartimentate asa cum am mentionat mai sus, trecerea prin dormitoare se poate face de cele mai multe ori prin living ceea ce inseamna ca ar putea fi incomod pentru anumite persoane care vor un plus de intimitate.