Vreau sa cumpar un imobil in Sibiu

Pasul 1: Doriti o locuinta, sunteti pregatit sa o cumparati?

Atat in mediul online cat si in presa scrisa intalniti o multime de oferte imobiliare, insa este foarte greu sa luati o decizie, mai ales daca este pentru prima data cand faceti o modificare in domeniul locativ sau fie doriti sa schimbati locuinta actuala. Cu siguranta aveti un motiv bine intemeiat pentru care doriti sa faceti aceasta schimbare: fie ca familia este mai numeroasa, fie ca va orientati inspre alta zona, sau poate ati schimbat locul de munca, de aceea viitoarea locuinta trebuie sa indeplineasca toate criteriile dorite.
Pentru a face acest pas important in viata dumneavoastra trebuie sa raspundeti la un set de intrebari, pentru a va da seama in ce masura sunteti pregatit pentru a lua aceasta hotarare.
Banii economisiti nu sunt suficienti?
Avem o veste buna pentru dumneavoastra! Conditiile de creditare sunt mai putin restrictive, iar avansul poate fi de doar 5 %, ceea ce inseamna ca, depunand putin efort puteti sa aveti propria locuinta. Insa in acelasi timp trebuie sa tineti cont ca un avans mic duce catre o ipoteca mai mare si rate semnificative asadar, este de preferat sa venim cu un aport financiar propriu cat mai mare.
Care este istoricul dumneavoastra financiar?
Accesarea unui credit ipotecar presupune indeplinirea unor conditii, de aceea este important sa va asigurati ca toate datoriile sunt achitate, orice rate la alt credit trebuie sa fie platite in intregime si in termen.

Pasul 2: Alegerea un Broker Imobiliar

Fiecare cumparator are nevoie de un specialist alaturi care sa ii ofere toate informatiile necesare, deoarece proprietatile difera, nu exista 2 locuinte identice pe aceeasi strada, sau in aceeasi zona. In acest amalgam de detalii, termini, conditii, si informatii, pentru a lua decizia corecta, potentialul comparator este indrumat de unul dintre agentii nostri.
Colaborarea cu Taboo Imobiliare va ajuta foarte mult in gasirea proprietatii visate intr-un timp scurt si in functie de anumite criterii cum ar fi: tipul de proprietate, pret, zona dorita, anul de constructie, compartimentare, facilitatile si dotarile de care aveti nevoie, etajul, vecinatati, etc.
Odata stabilite acestea, vom realiza o selectie a proprietatilor din baza noastra de date, care este cea mai completa si actualizata din Sibiu, astfel incat va urma sa va prezentam doar acele oferte care vi se potrivesc.
Obiectivul principal al Taboo Imobiliare il reprezinta abordarea in mod profesional a cerintelor clientilor nostri: persoane fizice, juridice, institutii etc. Ne axam continuu asupra necesitatilor acestora si incercam sa sprijinim relatia creata, iar de multe ori clientii ne devin prieteni. Combinand experienta practica acumulata pana in prezent cu imbunatatirea permanenta a cunostintelor pietei actuale, suntem in masura sa va oferim consilierea de care aveti nevoie in domeniul imobiliar.

Pasul 3: Analiza ofertei de creditare

In ziua de astazi putini sunt cei care isi permit achizitionarea unui imobil fara ajutorul partial sau total al unei institutii de finantare, iar oferta de creditare este foarte diversificata in piata. De aceea, daca va aflati in situatia in care doriti sa cumparati o proprietate, inainte de a apela la noi, este recomandat sa incepeti procesul de cautare a unui credit ipotecar.
Cea mai corecta decizie o veti putea lua daca mergeti din timp la mai multe banci si cercetati cu atentie fiecare detaliu al creditelor in parte, decat sa va aflati in situatia in care in prima faza cautati locuinta ideala, iar apoi in foarte scurt timp trebuie sa si gasiti sursa de finantare, nemaiavand posibilitatea verificarii ofertelor pietei si a conditiilor de creditare, iar decizia va fi fortata in aceste imprejurari.
Apeland la Taboo Imobiliare veti fi indrumati catre institutiile de creditare cu produsele cele mai convenabile, economisind o resursa atat de importanta si anume, timpul.

Pasul 4: Vizionarea proprietatii cu agentul Taboo Imobiliare

Din fericire pentru dumneavoastra, ne aflam in perioada in care oferta imobiliara este foarte variata, cu nenumarate optiuni si beneficii, de aceea gasirea locuintei perfecte poate fi o adevarata provocare.

Ce anume cautati?


Trebuie sa luam in considerare faptul ca piata imobiliara este intr-o continua modificare, de aceea este recomandat sa identificati impreuna cu Agentul Taboo Imobiliare cat mai multe informatii cu privire la necesitatile dumneavoastre reale referitoare la viitoare proprietate, cum ar fi de exemplu zona de interes.
Asteptarile difera de la persoana la persoana. Va este de mare ajutor daca realizati o lista cu caracteristicile si beneficiile dorite precum: pretul, zona, metrii patrati, etc., de asemena sa preconizati nevoile viitoare, pentru a avea o stabilitate in domeniul locativ.
Totodata este bine sa va puneti in situatia proprietarului si sa va ganditi daca acea locuinta o puteti revinde usor si cel putin la pretul la care ati achizitionat-o.

Cum gasiti locuinta perfecta?

Brokerul Taboo Imobiliare este langa dumneavoastra pentru a va oferi consultanta de specialitate si a alege din toata oferta disponibila doar acele proprietati care corespund cerintelor dumneavoastra. Dupa preselectia proprietatilor urmeaza sesiunea de vizionari, unde este bine sa adresati cat mai multe intrebari pentru a afla toate detaliile de care aveti nevoie.
In cazul in care v-ati hotarat asupra unei proprietati, urmatorul pas este negocierea pretului. Noi suntem alaturi de dumneavoastra la negocierea acestuia cu proprietarul imobilului astfel incat suma de care dispuneti sa fie suficienta. Dupa negocierea pretului veti primi din partea Taboo Imobiliare Oferta de pret scrisa de la proprietar, urmand sa ii raspundeti prin Contraoferta de pret scrisa, astfel, detaliile legate de pret vor fi clar stabilite.

Pasul 5: Finalizarea tranzactiei si semnarea actelor

In momentul in care se incheie tranzactia de vanzare-cumparare, sunt implicate mai multe persoane: pe de o parte vanzatorul si cumparatorul, insa daca locuinta va fi cumparata prin credit ipotecar, banca trimite un evaluator specializat pentru a stabili corect pretul real al pietei, notarul public va verifica si va redacta actele, iar Brokerul Taboo Imobiliare va va indruma spre toate demersurile necesare.

Costuri:

1.Contra-valoarea bunului imobiliar de catre comparator, vanzatorului;
2.Taxa de notar si celelalte taxe aferente vanzarii tin de obligatia cumparatorului;
3.Comisionul datorat Taboo Imobiliare.

Felicitari pentru noua locuinta!
Acesta este parcursul pe care trebuie sa il parcurga un cumparator pentru a achizitiona locuinta ideala. Taboo Imobiliare va ofera tot sprijinul necesar pentru cele mai sus mentionate, reusind sa rezolvam cu brio chiar si cele mai dificile solicitari.