Vreau sa inchiriez un imobil in Sibiu

SFATURI PENTRU CHIRIAS:

V-ati mutat recent cu serviciul, fie sunteti la inceput de drum si aveti nevoie de o locuinta pentru amandoi, sau familia este mai numeroasa acum, sau oricare ar fi motivul pentru care doriti sa inchiriati, Taboo Imobiliare detine cele mai actualizate oferte si va recomanda sa parcurgeti urmatorii pasi.

Pasul 1: Bugetul


Prima data este foarte important sa stabiliti bugetul pe care vi-l permiteti lunar pentru a plati chiria + celelalte cheltuieli care includ plata utilitatilor si nu uitati de garantie. Majoritatea proprietarilor doresc in momentul incheierii contractului de inchiriere si plata unei garantii care este de obicei contravaloarea unei luni de plata.

Pasul 2: Selectarea celui mai bun Broker Imobiliar


Pentru a nu pierde timpul cautand in multitudinea de site-uri de anunturi sau in presa scrisa, unde de cele mai multe ori primiti raspunsul “S-a inchiriat!” si daca doriti sa stati linistiti ca toate amanuntele sederii dumneavoastra sunt in regula, apelati cu incredere la Taboo Imobiliare si un Broker specializat va va indruma cu usurinta spre ceea ce cautati.

Pasul 3: Vizionarea locuintelor

Inainte de a merge la vizionare chiriasul este consiliat de Brokerul Taboo Imobiliare in legatura cu pretul, locatia, caracteristicile locuintei (vila, casa, apartament, garsoniera, etc); dupa ce s-a realizat o selectie a ofertelor care vi se potrivesc cel mai bine, urmeaza etapa de vizionare.
Aceasta poate fi un factor de decizie pentru viitorul proprietar. De ce? Pentru ca fiecare are dreptul sa isi selecteze clientii, de aceea recomandarea Taboo Imobiliare este ca la prima vizionare sa faceti o impresie buna, sa aveti o tinuta vestimentara decenta, un limbaj adecvat si o atitudine pozitiva.
Daca toate acestea sunt indeplinite cu succes, cu siguranta veti obtine chiria dorita in conditii poate chiar mai bune decat initial.

Pasul 4:


In cazul in care v-ati hotarat asupra unei locuinte, urmeaza incheierea Contractului de inchiriere care se va intocmi de catre Brokerul Imobiliar. Pe langa contract se va realiza un Proces verbal predare-primire care va contine toate bunurile ce se predau de catre proprietar + index-urile contoarelor la utilitati.

SFATURI PENTRU LOCATOR:

Aveti o locuinta pe care doriti sa o inchiriati? Pare un proces foarte simplu la inceput. Dar acest lucru implica un efort in plus din partea dumneavoastra. Un alt aspect care trebuie luat in considerare sunt apelurile primite la orice ora, riscand sa fiti deranjati. Sigur ca nu va doriti acest lucru, mai ales ca apelul poate fi unul neproductiv. Taboo Imobiliare vine in sprijinul dumneavoastra si va ajuta cu promovarea proprietatii dumneavoastra in toate mediile de comunicare. In plus, Brokerul Imobiliar va tria clientii care doresc sa vada locuinta. Asadar va asteptam sa apelati cu incredere la serviciile oferite de Taboo Imobiliare.

Pasul 1. Bugetul

Odata luata decizia de a va inchiria locuinta trebuie sa va ganditi la bugetul pe care doriti sa il dobanditi lunar. Pretul trebuie sa includa toate imbunatatirile aduse proprietatii. Un alt criteriu il reprezinta zona in care se afla, dar si obiectivele, centrele comerciale, unitatile de invatamant etc. situate in proximitatea locuintei.


Pasul 2. Alegerea Brokerului Imobiliar


Nu ne indoim de abilitiatile dumneavoastra de negociatori, dar stim ca doriti sa va indepliniti telul cat mai repede, dar timpul nu va permite sa va dedicati doar acestui obiectiv. De aceea este important ca o persoana care are pregatirea necesara sa vina in sprijinul dumneavoastra. Aceasta persoana este Brokerul Imobiliar, al carui obiectiv este comun cu cel al dumneavoastra. Acesta nu doar cunoaste mijloacele de persiuasiune in domeniul imobiliar, dar detine si informatii mult mai pretiose in domeniu. De ce informatii este vorba?  Informatii precum evaluarea imobilului bazata pe analizarea pietei imobiliare, colaborarea cu toate mijoacele de publicitate, mentinerea permanenta a contactului cu potentiali chiriasi.

Pasul 3. Vizionarea locuintei


Imaginea locuintei este ca o carte de vizita. O locuinta ingrijita va atrage mereu chiriasi, in comparatie cu o locuinta in care peretii nu sunt zugraviti, geamurile nu se inchid bine, parchetul nu este ingrijit, baia nu este curata. Toate imbunatatirile aduse locuintei va vor situa in topul celor mai cautate proprietati. Prima impresie este cea care primeaza, de aceea trebuie sa va asigurati ca aceasta sa fie una favorabila, nu sa indeparteze potentialii clienti.

Pasul 4.

Ultimul pas care trebuie parcurs in procesul de inchiriere este intocmirea contractului de inchiriere, fixarea sumei chiriei, precum si data la care aceasta trebuie sa fie achitata.

Si in cazul proprietarului si a chiriasului sunt cateva criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa inchiriati o locuinta si anume:

1. Cititi cu atentie contractul de inchiriere si verificati daca sunteti de acord cu toate clauzele contractuale;
2. Stabiliti inca de la inceput care este valoarea chiriei si a garantiei;
3. Fixati data la care se plateste chiria;
4. Intocmiti procesul verbal de predare - primire unde veti specifica toate bunurile existente in locuinta precum si citirea contoarelor la utilitati;
5. Daca nu s-au provocat reparatii neprevazute, garantia va fi returnata la incheierea contractului de inchiriere;
6. In cazul in care chiriasul doreste sa faca unele reparatii, trebuie sa ceara acordul scris al proprietarului;
7. Stabiliti frecventa intalnirilor dintre chirias si proprietar si cu cat timp inainte se anunta o vizita;
8. Conditiile in care se rezileaza contractul trebuie sa fie bine ințelese de ambele parți.

Taboo Imobiliare vine in sprijinul dumneavoastra cu toate explicațiile de care aveți nevoie, nu mai stati pe ganduri si contactați-ne!

Succes!