2.200.000€ + TVA

Casa istorica restaurata modernizata in totalitate zona Centrala Sibiu

Sibiu, Central P17247
11 cam 606 mp

Trimite acum link-ul unui prieten pe

Descriere

Casa cu istorie de aproximativ 100 de ani, locuita la inceputuri de o familie de sasi nobili este pe piata, la vanzare. Aceasta casa a fost in totalitate restaurata, modernizata si infrumusetata cu avizul celor de la Ministerul Culturii.

Proprietarul, restaurand aceasta vila, a incercat sa pastreze cat mai mult din autenticitatea cladirii. Parchetul a fost scos bucata cu bucata si a fost reconditionat, iar acum arata deosebit, avand in vedere vechimea lui. In interiorul vilei, pe o parte din peretii unor camere s-a pastrat zugraveala veche, transformand peretele intr-un decor autentic istoric.

Casa este intr-o zona centrala a Sibiului, inconjurata de alte case istorice si este amplasata pe o suprafata de 950 m de teren. Casa are un nivel de inaltime D+P+1E+M si are o suprafata utila totala de 600 mp impartiti astfel:
- Demisolul, unde se poate deschide un restaurant, are o suprafata utila de 204 mp, iar parterul are o suprafata utila de 150 mp si are 4 camere generoase, o bucatarie, 2 bai si 3 holuri.
- La etaj sunt 5 camere, o bucatarie, 2 bai, 3 holuri si spatiu de depozitare, iar suprafata utila totala este de 147 mp.
- Mansarda are o suprafata utila de 105 mp si este alcatuita dintr-un spatiu deschis si o baie, iar grinzile vechi s-au integrat ca elemente decorative.

Totul in casa s-a reconditionat astfel ca toate ferestrele sunt din tamplarie din lemn salvata de proprietar, incalzirea se realizeaza prin centrala proprie, dar exista si solutie alternativa prin pompe de caldura. In pardoseala exista atat incalzire cat si racire. Toate usile camerelor sunt originale si sunt deosebit de bine reconditionate. Scarile interioare sunt bijuterii istorice deoarece s-au pastrat atat ca structura, cat si ca materialele originale.

Aceasta vila istorica, la interior, este o imbinare de nou si vechi pentru ca proprietarul a ales o combinatie de materiale noi si vechi, astfel ca a combinat lemnul cu sticla sau andezitul cu insertii din vechea zugraveala. Exteriorul este finisat intr-o maniera eleganta, cu bun gust, iar curtea interioara este amenajata cu pavaj, verdeata si pietre decorative.

Aceasta cladire poate fi o galerie de arta, spatii de birouri pentru o firma cu pretentii, poate fi un sediu de institutie sau poate avea orice destinatie pentru activitati culturale. Totodata poate fi si locuita separat deoarece fiecare etaj poate fi un apartament generos.

Cod oferta / id: P17247

Descarcă gratuit aplicaţia TABOO Imobiliare
Aplicatia TABOO.ro Imobiliare pe Google Play Aplicatia TABOO.ro Imobiliare pe Apple Store Aplicatia TABOO.ro Imobiliare pe Huawei Store

Citește mai mult

Caracteristici

 • Nr. camere:11
 • Suprafata. utila:606 mp
 • S. construita:764 mp
 • S. teren:950 mp
 • Nr. bai:7
 • Nr. bucatarii:2
 • Nr. parcari:4
 • Front stradal:20 m
 • Nr. fronturi:1
 • An constructie:1910
 • An renovare:2023
 • Structura rezistenta:Caramida
 • Regim inaltime:D+P+1+M
 • Orientare:Sud-Est
Mai multe caracteristici
Curent
Apa
Canalizare
Gaz
Put
CATV
Fibra optica
Centrala proprie
Incalzire pardoseala
Vopsea lavabila
Var
Parchet
Gresie
Marmura
Lemn
Lemn
Lemn
Pivnita
Crama
Spatiu depozitare
Dressing
WC Serviciu
Anexe
Dependinte
Nemobilata
Neutilata
Apometre
Contor gaz
Nemobilat
Curte
Gradina
Mai multe specificații
Elena Cuceu
Broker Imobiliar
0785.822.822

Ati vizualizat anuntul: Casa istorica restaurata modernizata in totalitate zona Centrala Sibiu

Elena Cuceu
Broker Imobiliar
Trimite acum link-ul unui prieten pe
imagine contact Ești interesat de aceasta proprietate ?

Completeaza datele tale și te vom suna noi!

Case de vânzare Sibiu Case de vânzare Sibiu zona Central