Cum îți pregătești proprietatea pentru vânzare? Sfaturi utile pentru un succes rapid.

Cu toții suntem de acord că prima impresie contează foarte mult și că vizualul este extrem de important în procesul de achiziție. Înainte ca omul să înțeleagă ce beneficii va avea în noua sa locuință, va pune eticheta acesteia în funcție de imaginea creată. Așadar fă ca prima impresie a locuinței pe care vrei să o vinzi să fie una armonioasă.

Atunci când decizi să îți vinzi apartamentul din Sibiu sau casa trebuie să fii foarte conștient de faptul că oamenii care vor veni să o vizioneze au mai văzut și alte locuințe sau vor mai vedea ulterior. Pentru ca să fii 100% sigur, că vei face o primă impresie bună, asigură-te că urmezi câțiva pași extrem de importanți, pași mici dar care pot face o mare diferență.

 

apartamentul din Sibiu

Este adevărat că experiența agentului imobiliar de a prezenta o locuință, face o mare parte din succesul unei tranzacții, iar dacă ”produsul” pe care acesta îl prezintă viitorului client arată impecabil, tranzacția va fi o reușită sigură.

Optează să contribui cu tot ce poți pentru ca locuința pe care o pui la vânzare să fie atractivă din punct de vedere vizual și olfactiv, înainte ca o vizionare să aibă loc. De cele mai multe ori micile detalii, care te costă atât de puțin îți pot aduce un succes imediat.

Printre cele mai importante lucruri care ne conferă, pe lângă aspectul vizual și o stare de bine este evident, curațenia, prospețimea, spațialitatea. Așadar ca prim pas deloc de ignorat este acela de a primi potențialii cumpărători întotdeauna într-un spațiu curat, aerisit și îngrijit. Acest pas nu trebuie omis sub nici o formă atunci când ai decis să îți prezinți locuința unui potențial client.

Imaginează-ți că acesta este un produs pe care tu îl pui la dispoziție pe piață iar acesta trebuie să aibă un aspect care să atragă atenția și nu să fie trecut cu vederea. Acest lucru depinde în totalitate de tine și este unul dintre atuu-rile pe care le poate avea proprietatea ta în defavoarea altora.

curatenie apartament

 

Zugrăvește locuința, scapă de igrasie sau mucegaiuri, rugină, pete sau mici stricăciuni. Toate aceste lucruri pot crea repulsie celui care va veni să vadă proprietatea iar șansele ca acesta să fie vândut vor scădea, iar tu nu îți dorești asta. Există acum nenumărate produse pe piață care te pot ajuta în aceste privințe, cu costuri reduse.

 

Zugrăvește locuința

 

Aerisește întotdeauna spațiul înainte de a primi un client. Scapă de mirosuri care ar putea face o impresie mai puțin bună și invită omul printr-un aer proaspăt la o stare de bine, încă de la vizionare. Nu îți pot da seama câtă importanță are acest aspect. Se spune că ne dorim să fim în locuri unde simțurile noastre ne dau de înțeles că locul este unul fresh, proaspăt.

 

Aerisește întotdeauna spațiul

 

Oamenii sunt diferiți și așa cum am spus prima impresie contează. Așadar depersonalizază cât mai mult spațiul care urmează să fie înstrăinat pentru a nu aduce o influiență în procesul achiziției, mai ales dacă îl vei vinde complet mobilat. Oamenii preferă anumite lucuri în detrimentul altora așadar ceea ce ție îți poate plăcea altuia i s-ar putea părea mai puțin frumos. Iar acest lucru îi poate influința alegerea de a cumpăra sau nu proprietatea ta.

Alege să renunți în momentele de vizionare a proprietății tale la obiecte persoanele precum fotografii de familie, anumite decoruri care ție îți plac, pereți personalizați sau produse cosmetice expuse în baie. De asemenea poți reununța la acele piese de mobilier nefolositoare care încarcă prea mult locuința pentru a da senzația de spațialitate, de aerisit.

 

reununța la acele piese de mobilier nefolositoare

 

Renovează, repară zonele stricate (instalații electrice, sanitare)

sau lucrurile prea vechi, pentru ca proprietatea ta sa fie evauată la un preț mai bun și să aibă un impact pozitiv. O mare parte a valorii din evaluarea proprietății pe care o pui spre vânzare o constituie inclusiv anul în care aceasta a fost renovată. Multe persoane preferă locuinte recent renovate, chiar dacă acestea se află în constructii mai vechi. Pe lângă acesta, faptul că următorul proprietar nu mai trebuie să facă anumite investiții ulterioare este unul dintre motivele pentru care va cumpăra propritatea ta, chiar dacă va costa ceva mai mult.

Renovează, repară zonele stricate

 

Inlocuieste ușa de la intrare și chiar ferestrele. Știm, poate ți se pare un cost în plus de care nu ai nevoie acum, dar amintește-ți faptul că înainte de vedea interiorul locuinței, omul va vedea ușa iar dacă acesta este una veche, nesigură, primul sentiment s-a format deja într-un mod nu prea plăcut pentru viitoare tranzactie. Pe lângă asta, o proprietate care beneficiază deja de anumite îmbuntățiri precum ușa metalică sau geamuri termopan va avea o valoare mult mai mare în comparație cu alta care nu deține aceste îmbunățiri. Iar investiția o vei recupera ulterior, cu siguranță.

Inlocuieste ușa de la intrare și chiar ferestrele

 

Dacă proprietatea pe care vrei să o vinzi este o casă, curtea va fi acea primă impresie creată. Așadar, oferă-i un aspect ingrijit, renunța la lucruri vechi depozitate și fă-o să arate cât mai atractivă. Ideal ar fi ca această să fie pavată iar partea verde, de gazon să fie frumoasă. Chiar dacă nu vrei să faci astfel de investiții, alege cel puțin ca acesta să fie cât mai liberă iar accesul să nu fie restricionat de lucruri care nu își au sensul acolo.

 

amenajare curte

 

Pregătește spațiul pentru ședința foto exact cum se pregătește o persoană care urmează să treacă printr-o serie de îmunătățiri ale aspectului fizic. Așa cum am spus, gândește-te la proprietatea ta ca la un produs pe care îl vezi în magazine sau în reviste. Acesta trebuie să arate atractiv, cât mai minimalist și profesionist.

Dacă deja ai decis că îl vei vinde, detașează-te de acest spațiu și oferă-l cu inima noului proprietar. Atunci când îl pregătești pentru ședința foto, acesta trebuie să conțină cât mai puține obiecte personale și să pună în valoare spațiul în sine sau alte beneficii pe care le va dobândi noul proprietar. Așadar fii deschis din acest punct de vedere și oferă-i viitorului client doar imaginea a ceea ce va primi cu adevărat și nu a obiectelor pe care le vei lua cu tine.

noul proprietar

 

Atunci când vei ține cont de toate aceste aspecte, vei primi un preț corect al proprietății tale și vei avea șansa să îl vinzi mult mai rapid. Optând să oferi toate aceste lucruri, agentul imobilar va știi cum să pună în evidență beneficiile proprietății tale, acestea devenind chiar nevoile noul proprietar.

Vezi ce avantaje vei avea dacă îți vei vinde proprietatea prin intermediul agenției TABOO Imobiliare și completează formularul ca să beneficiezi de evaluare și consultanță gratuită a proprietății pe care vrei să o vinzi.