Decorul casei de Halloween. Înfricoșător sau magic?

Halloween-ul se apropie și cu toate că această sărbătoare este împumutată, ca și concept are la bază tot o punte de legătură cu lumea nevăzută. Ce semnifică această zi și cum ne putem decora casa pentru a pune spiritele pe fugă sau a crea o atmosferă magică? Se poate transforma teroarea în magie? Vezi aici cum poți face acest lucru chiar în interiorul casei tale. 

Cum a apărut sărbătoarea de Halloween?

Deși majoritatea dintre noi credem că această sărbătoare s-a născut în America, este interesant de aflat că nu este deloc așa.

Este adevărat că acolo s-a promovat și a luat o amploare impresionantă, de exemplu, în cartierul Greenwich Village din New York are loc în data de 31 octombrie cea mai mare paradă de Haloween din lume, dar această Sărbătoare își are rădăcina  de fapt în vestul Europei.

 

Cum a apărut sărbătoarea de Halloween?

 

Sărbătoarea de Halloween a fost creată de celți sub denumirea de ”Samain” care era de fapt o sărbătoare religioasă. Aceasta avea loc la finalul toamnei, simbolizând intrarea în noul An. Se considera că în noaptea de ”Samain” spiritele colindau lumea celor vii, astfel că oamenii se temeau și aprindeau focuri imense pentru a speria aceste spirite.

Celții considerau că în această noapte se deschideau cerurile și lăsau ușile deschise pentru ca cei dragi trecuți în neființă să mai poposească câteva ore în casele lor, scrie News.ro .

Odată ce romanii au sosit în Țara Galilor, au adus cu ei creștinismul și evident ideea că acest concept este unul păgân.Astfel au creat pentru final de toamnă Sărbătoarea Tuturor Sfinților care se sărbătoarea în data de 1 noiembrie.

 

Sărbătoarea de Halloween a fost creată de celți sub denumirea de Samain

 

Sărbătoarea de Halloween este legată de asemenea de Sărbătoarea morților care se sărbătoreste pe data de 2 noimebrie. Numele acesteia provine din ”All Hallows Even” care semnifică Ajunul Nopții Sfinte iar dovleacul sculptat cu lumină în el are rolul de a îndepărta acele spirite malefice care nu-și găsesc calea, rătăcind între cele 2 lumi, scrie digi24.

Credem sau nu decorul casei de Halloween ne ajută.

Cu toate că tindem să fim reticenți în privința acestei Sărbători asta nu semnifică că în acea noapte nu se pot întâmpla lucuri pe care noi nu ne le vedem sau nu le credem.

Cei cărora le place să țină această Sărbătoare își pregătesc case de vânzare Sibiu cu tot felul de decoruri înfricosătoare sau frumoase. Pentru alții această zi esta una a distracției. Chiar și copii sunt bucuroși să se transforme în personaje diverse în ziua de Halloween.

 

Credem sau nu decorul casei de Halloween ne ajută.

 

În creștinism în apropierea zilei de Halloween ne amintim de cei dragi care nu mai sunt acum printre noi și acestă zi le poate fi dedicată chiar lor. În același timp această sărbătoare este un prilej de a ne aduna familia la masă și a ne bucura împreună de bogățiile toamnei, de vestitul dovleac sau de plăcinte delicioase făcute chiar din acest ingredient.

Anul acesta am petrecut în apartamente mai mult timp decât afară, datorită situației în care ne aflăm și se pare că odată cu venirea frigului ne retragem din nou în locuințele noastre. Așa că este momentul perfect pentru a ne ocupa de decoruri care să ne scoată puțin de monotnie. Dacă încă nu ai locuința ta proprie și ești în căutare de imobiliare Sibiu acum este cel mai frumos timp din an în care să începi să ”colinzi” agenții imobiliare Sibiu pentru a-ți găsi acel loc minunat,  propriu ție. Doar aici vei avea posibilitatea de a-ți crea cele mai simpatice, terifiante sau inspirate decoruri, portivite dorințelor tale și în care vei avea parte de cea mai frumoasă iarnă împreună cu cei dragi. 

Halloween-ul este trecerea dintre anotimpuri

Halloween-ul este trecerea dintre anotimpuri.

Este clar faptul că nu mai putem participa la petreceri organizate cu ocazia acestei zile, însă asta nu ne împiedică să ne creăm chiar noi în apartamente, o atmosferă specifică. Cumpără-ți decoruri tematice și lumânări care vor da un accent cu totul aparte casei tale. Îți poți confecționa și costume atât pentru tine cât și pentru restul familiei și să petreceți o seara amuzantă împreună.

În cazul în care nu te simți confortabil cu decorațiunile specifice acestei zile, poți opta pentru a sărbători frumusețea toamnei târzii. Alege acele ornamente bogate în culori tomnatice, în portocaliu, galben, roșu sau crează-ți chiar tu câteva decorațiuni din frunze, lemn, lumânări, ghinde, castane, batoane de scorțișoară, fructe uscate și bostănași decorativi.

 

ornamente bogate în culori tomnatice, în portocaliu, galben, roșu

 

Această sărbătoare poate fi personalizată în funcție de credințele tale. Este important să te simți bine cu atmosfera din case de vânzare Sibiu alături de cei dragi.

Poți face din această zi una a decorurilor frumoase, lumânări colorate, ghirlande, vaze cu flori uscate sau chiar să asortezi lenjeria de pat sau draperiile în culori specifice anotimpului care se finalizează sau a iernii în care vom intra.

În plus multe dintre aceste decorațiuni le poți păstra până la Crăciun sau chiar și în Sărbătorile de iarnă.

Halloween-ul poate aduce magie și căldură în casa ta.

Halloween-ul poate aduce magie și căldură în casa ta

 

Ziua de Halloween îți scoate creativitatea la iveală, prin crearea unei atmosfere magice și calde de care să ai parte tot restul iernii. Primul lucru care va crea această magie este să schimbi iluminatul din apartamente de vânzare Sibiu, să înlocuiești luminile foarte puternice cu lumini ambientale, cu beculețele colorate sau mici lampioane de care se vor bucura cu siguranță toți membri familiei tale.

Pune prin toate colțisoarele de odihnă, pe pat sau fotolii pături moi și pufoase, aranajemente cu lumânări parfumate sau căni care să dea senzația de ”cozy” de acasă.

 

pat sau fotolii pături moi și pufoase, aranajemente cu lumânări parfumate

 

Îți poți crea chiar și un loc de citit unde să ai o pătură călduroasă, o lampă și câteva decoruri de toamnă care să te inspire și te ajute să evadezi în lumi de basm.  

Până și în bucătărie te poți bucura de tot felul de lucruri inspirate din această sărbătoare sau din culorile acestui anotimp. Cu cât vei lăsa să curgă creativitatea cu atât vei crea o atmosferă mai frumoasă în locuința ta chiar dacă locuiești în apartamente de inchiriat Sibiu

Așadar este timpul să alegi în ce fel îți dorești să sărbătorești Halloween-ul. Chiar dacă aparent pare înfricosător, ei bine, poți face din această sărbătoare un adevărat loc al de bucuriei chiar în casa ta.

sărbătorești Halloween-ul

 

Tu cum alegi să petreci acest an Sărbătoarea de Halloween?