Parcul din Piața Cluj Sibiu reamenajat. Un loc pentru relaxare și joacă complex și modern în Sibiu.

 

Acum e un moment perfect pentru a ne mai bucura de frumusețea naturii și a ne menține spiritul tânăr.Cea mai bună și pură energie o preluăm întotdeauna din natură. Cu toate că trăim în mijlocul orașelor, printre imobile și trafic intens, încă mai avem parte de spații unde ne putem conecta cu natura, chiar și în mijlocul orașului.

Acum e un moment perfect să ieșim din apartamente, pentru a ne bucura de o toamnă târzie, caldă, colorată, plăcută. Copii vor alerga aici, fără a fi deranjați de mașini, se pot juca diverse jocuri creative puse la dispoziție chiar în parcurile amenjate ca loc de joacă iar noi, adulții, ne reconectăm, ne relaxăm.

apartamente, pentru a ne bucura de o toamnă târzie, caldă, colorată, plăcută

 

Primăria Sibiu a reamenajat unul dintre aceste locuri de liniște și relaxare în parcul din Piața Cluj, oferind pe lângă frumusețea și relaxarea din interiorul acestuia și un loc de joacă, împrejmuit pentru siguranța copiilor dar și un spațiu natural foarte bine echipat cu multiple jocuri pentru ei.

“Parcul din Piața Cluj avea nevoie de împrospătare. Înainte, vegetația era neîngrijită, aleile erau neamenajate, iar locul de joacă avea echipamente puține și depășite moral. Prin aceste lucrări am reușit să îl transformăm într-o zonă funcțională, un spațiu public viu, cu bănci pentru odihnă, mese, alei bine amenajate și mai ales, un spațiu plăcut și atractiv pentru cei mici, păstrând arborii existenți și împrospătând verdeața din zonă.” A declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat pe site-ul Primăriei municipale din Sibiu.

Toate aleile parcului au fost reabilitate iar zona verde a fost întreținută și revigorată prin păstrarea tuturor copacilor, intenționându-se ca după scăderea temperaturilor să se mai planteze încă 10 arbori. Întreg gazonul din perimetrul parcului a fost împrospătat pentru ca experiența oamenilor care își vor petrece timpul aici, să fie una cât mai frumoasă.

 

Primăria Sibiu a reamenajat unul dintre aceste locuri de liniște

 

Dacă vrei să te bucuri de frumusețea parcului din Piața Cluj și ești în căutarea de apartamente de vânzare Sibiu poți alege unul chiar din această zonă sau te poți îndrepta spre cartierele din apropiere: Terezian, Turnișor sau chiar Centrul Istoric. De aici, vei avea acces spre această zonă reamenajată mult mai ușor.

Și iluminatul public din acest spațiu verde, delimitat de străzile, Paris, Kiev și Timișoara, a fost modernizat prin aplicarea corpurilor de iluminat cu LED. Și pentru că trăim într-o eră digitalizată în care ne dorim să fim mereu conectați la ce se întâmplă în mediul online, chiar și atunci când nu suntem în case de vanzare Sibiu , s-a instalat și un hot spot pentru accesul gratuit la internet.

 

iluminatul public din acest spațiu verde, delimitat de străzile, Paris, Kiev și Timișoara

 

Modenizarea a mers și mai departe, creând condiții care să țină pasul cu tine prin instalarea unor stâlpișori cu prize USB pentru a nu pierde din vedere nici o informație de pe dispozitivul tău mobil. Nu mai este nevoie să îți faci griji, așadar nici în această privință.

Și pentru că nici unui parc adevărat nu-i lipsește apa, fântâna arteziană din centrul parcului, frumos amenajată, va crea cele mai frumoase experiențe vizuale chiar și vizitatorilor. Totodată au fost montate bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru biciclete.

 

unui parc adevărat nu-i lipsește apa, fântâna arteziană din centrul parcului

 

Pentru copii s-a amenajat un loc de joacă nou și plin de suprize. Aceștia vor putea găsi leagăne și cățătătoare, labirinte desenate pe alei dar și jocuri educative imprimate pe asflat, pentru a le fi mult mai drag să învețe planetele sistemului solar, adunări și înmulțiri dar și regulile de circulație de bază.

Pentru cei dornici de sport în aer liber, cât încă vremea este perfectă pentru asemenea activități, s-a creat o zonă specială pentru work out. Aici poți face mici antrenamente pe aparatele pentru genoflexiuni, tracțiuni sau chiar flotări.

 

dornici de sport în aer liber

 

Întreaga reamenajare a parcului din Piața Cluj, a ajuns la o investiție din bugetul local de 1,15 milioane lei.

Sursa: Site-ul Primăriei Muncipiului Sibiu; www.sibiu.ro