Sfaturi spalat pavaj pentru proprietari și vânzători

Sfaturi pentru vânzători și proprietari: metode de spălat și curățare a pavajului din curte

Indiferent că deții o casă de vânzare în Sibiu, pe care vrei să o pregătești pentru vânzare sau tocmai ai achiziționat o casă și vrei să îi creezi un aspect exterior uimitor, în acest articol vei afla ce poți face în acest sens, pentru a-i oferi pavajului și curții, un design impresionat și curat.

Află ce metode să folosești pentru a te bucura de o curte cu adevărat uimitoare, ca proprietar al unei case noi, sau atunci când vrei să oferi o casă de vânzare cu un aspect, ce va avea un impact pozitiv asupra clienților care vor vizualiza proprietatea ta.

De ce contează, atât de mult pavajul într-o curte?

Sursă foto: angie’s list

Pavajul spalat din curte este primul impact cu care, tu ca proprietar iei contact în propria ta curte.  

Iar acesta, va avea același impact și pentru cei care vor veni la vizionarea proprietatii tale de vânzare, dacă ești vânzător. 

Pavajul poate să facă o impresie mai puțin bună sau foarte bună, atunci când știi exact cum să îl cureți, pentru a arăta impecabil. 

Nu doar aspectul general al curții sau al casei este important în starea ta de bine, atunci când tocmai ți-ai achiziționat casa mult visată, sau atunci când vrei să îți vinzi proprietatea  ci și felul cum arată curtea exterioară și pavajul. 

Curtea este acel loc relaxant în care, tuturor ne place să ne petrecem timpul, în special în sezonul cald dar nu numai. Aici ne adunăm alături de cei dragi, ne lăsăm copii să se joace în siguranță sau ne parcăm mașina de familie. 

Fie că vorbim despre pavarea întregii curți, a spațiului din fața garajului, a unor alei sau a unei terase, pavajele sunt extrem de utile în orice curte și felul în care acestea arată pot avea un impact semnificativ în felul cum ne simțim în acest spațiu. 

Asadar, este necesar, ca atunci când vrei să petreci timp în propria curte sau să îți pregătești casa pentru vânzare, să iei în calcul toate aspectele, în special mediul exterior: aspectul pavajului și al curții, pentru a face o prima impresie cu adevărat bună. 

Află în continuare, prin ce metode îi poți oferi un aspect curat, pavajului care nu se află într-o stare bună sau căruia vrei să îi împrospatezi imaginea.

Ce rol au pavelele într-o curte și de ce trebuie să aibă un aspect îngrijit?

Sursă foto: watsson suply

 

Tot mai mulți proprietari de case aleg să își paveze curtea pentru a se bucura de un confort sporit dar și pentru a oferi un design plăcut acestui spațiu.  

Încă din cele mai vechi timpuri design-ul curții, a grădinilor sau a teraselor era un element important în înfrumusețarea spațiului exterior. 

Acestea nu doar că ofereau o atmosferă mai diafană a curții sau grădinii prin așezarea pavelelor în diferite forme, dar le făceau să fie extrem de utile, în special în zilele ploioase.  

Mai mult decât atât, pavelele care se interconectează între ele permit apei să se scurgă printre acestea si să ai parte de o curte fără bălți și noroaie. 

Așadar, pavajul vine ca o completare în desing-ul curții iar acesta trebuie să fie întreținut pentru a arăta, cu adevărat uimitor și plăcut. 

 

Pavajul oferă utilitate și o frumusețe aparte curții tale 

Iarba și plantele din curte pot fi cu adevărat frumoase, însă nu atunci când te vei confrunta cu un teren plin de rădăcini, bălți și noroi, înainte de a intra în propria ta curte. 

Din acest motiv, pavajul este mai mult decât un element de design atunci când arată bine. 

Acestea îți oferă utilitate și poate fi dispus sub forma unor alei în jurul ierbii sau al plantelor, dacă îți dorești să ai parte de verdeață și de utilitate în curtea ta, sau poate oferi un sentiment aparte oricărui posibil cumpărăror al proprietății tale. 

 

Spațiile pavate din curte îți oferă siguranță

Este important să ai spații pavate bine întreținute în curtea ta, pentru a te bucura de un mediu mult mai sigur pentru tine și cei dragi dar și pentru oaspeți. 

Orice persoană iubește siguranța. 

Iar o curte cu un aspect îngrijit, îți va oferi acest sentiment ție ca proprietar dar și în cazul în care vrei să îți vinzi proprietatea. 

Mai mult ca sigur, o casă cu o curte care arată impecabil va avea mai multe șanse de a fi vândută, decât o curte cu un aspect neîngrijit. 

 

Pavajul este rezistent și se curăța ușor 

O curte pavată cu pavele este mult mai rezistentă ca aspect în timp, datorită faptului că acestea sunt construite din materiale care rezistă la temperaturi foarte ridicate sau chiar la îngheț, iar curățarea acestora se face destul de ușor. 

Inlocuirea pavelelor este mult mai simplă, comparativ cu un asfalt din ciment iar tu te poți bucura de un aspect perfect al curții atunci când îți menții pavajul în cele mai bune condiții și îl cureți în mod regulat. 

Când trebuie să apelezi la o curățare a pavajului din curte?

Sursă foto: pine hall brick

Cu toate că acesta este destul de rezistent, pavajul se poate deteriora în timp iar spațiile dintre acestea se pot înnegri sau dispărea.   Atfel că aspectul acestuia s-ar putea să nu fie cel pe care ți-l dorești pe termen lung, atunci când tocmai ai achiziționat casa visurilor tale. 

Cine ar vrea să pășească pe un pavaj cu un aspect murdar, plin de pete sau chiar mușchi și licheni? 

Să nu mai vorbim despre impresia pe care acesta o face, atunci când îți dorești să vinzi o casă a cărui pavaj nu este într-o stare tocmai bună.

Cu siguranță potențialul tău client nu își va face o părere prea bună despre modul în care arată curtea casei pe care dorește să o achiziționeze. 

Mai mult decât atât, atunci când suprafața cu pavaj din curte este extinsă și aceasta este plină de pete, murdărie sau muschi, va crea un sentiment de neîngrijire, indiferent că vorbim despre propria ta curte sau despre o casă pe care te pregătești să o vinzi. 

Din fericire, există metode de curățare a pavajului din curte și soluții cu ce se curăța pavajul, la care poți apela pentru ca acesta să arate ca nou, indiferent de petele existente sau de cantitatea de muschi crescută printre dale.

Cu ce se curăța uleiul de motor și petele de pe pavaj?

Sursă foto: instaldirect

Petele de ulei sunt unele dintre cele mai des întâlnite pete de pe suprafețele cu pavaj, în special atunci când vorbim despre o curte în care s-au parcat mașini sau despre zona din fața garajului. 

Acestea au un aspect inestetic și pot fi destul de greu de îndepărtat, datorită suprafeței poroase a dalelor, care poate absorbi foarte rapid și ușor acest tip de murdărie. 

Uleiul este destul de dificil de scos de pe pavele, iar singura metodă care funcționează, atunci când petele sunt relativ proaspete este de a folosi un material granular absorbant, detergent de vase și prosoape de hârtie sau o cârpă moale. 

Aplică aceste soluții direct pe pată și lasă să acționeze pentru cel puțin jumătate de oră.  Este indicat  să nu folosești frecarea în cazul acestui tip de pete, ci tapetarea sau să utilizarea  unei perii foarte moale. 

Acest pas trebuie repetat de mai multe ori pentru ca petele să dispară complet, iar în cazul unor pete foarte vechi, această metodă poate fi ineficientă. 

Așadar, dacă te întrebi cu ce se poate curata uleiul de motor și cu ce ies petele de ulei de pe pavele sau pavaj, mult mai ușor, află că acestea pot fi îndepăratate simplu și rapid printr-o curățare profesională, în special dacă sunt vechi și nici o altă metodă pe care ai incercat-o nu a funcționat. 

Mai mult decât atât, atunci când îți pregătești curtea pentru vânzare, este recomandat să apelezi la un astfel de serviciu pentru a avea parte de rezultate foarte rapide și sigure.

Cu ce se curăța rugina de pe pavele?

Sursă foto: s&s pavers

Dacă pe pavajul proprietății pe care tocmai ai achiziționat-o sau pe care vrei să o oferi spre vânzare observi pete de rugină, este momentul să cureți aceste zone pentru a-i oferi pavajului un aspect plăcut.

 

Soluții speciale pentru rugină

Îndepărtarea petelor de rugină de pe pavele poate fi destul de dificilă atunci când vrei să cureți aceste pete de unul singur. 

Unele dintre soluțiile care sunt cele mai recomandate în acest caz sunt soluțiile special concepute pentru îndepărtarea ruginii, însă acestea pot da rezultate doar în anumite cazuri. 

Asigură-te că achiziționezi doar acele soluții profesionale din magazinele de specialitate și folosește-le conform instrucțiunilor de pe etichetă.

 

Oțet sau suc de lămâie

O altă metodă pe care o poți folosi în acest caz este tratarea zonei afectate cu suc de lămâie sau oțet alb, însă această soluție poate să nu funcționeze în cazul petelor foarte vechi. 

Cel mult poți observa o estompare a petei,  însă aceasta nu va dispărea complet.

 

Acid clorhidric

În cazul în care pata de rugină este extrem de severă, s-ar putea ca niciuna dintre soluțiile de mai sus să nu funcționeze. În acest caz va trebui să iei în considerare utilizarea unei soluții pe bază de acid clorhidric.

Atenție însă, acesta trebuie folosit cu foarte mare atenție deoarece este extrem de periculos și trebuie să porți o îmbrăcăminte adecvată atunci când utilizezi această soluție.

Ideal ar fi ca atunci când vrei să îți cureți pavajul de petele de rugină, în special atunci când nu știi să folosești într-un mod foarte sigur aceste soluții, să apelezi la profesioniști, pentru a te bucura de rezultate sigure și pentru ca tu să nu fi expus vreunui pericol și să rămâi în siguranță.

Soluție de curățare pavele de muschi și buruieni în curte

Sursă foto: reddit

Atunci când vorbim despre un pavaj murdar, neîngrijit sau chiar unul cu mușchi și licheni, vorbim despre anumite microorganisme precum ciupercile iar acestea pot fi periculoase pentru sănătate. 

De regulă acestea se formează în spațiile cu extrem de multă umiditate, fără a mai vorbi despre faptul că aspectul de casă părăsită îți poate strica buna dispoziție, ție ca proprietar sau unui potențial client ce vine la vizionarea proprietății tale. 

Așadar va trebui să iei în calcul eliminarea muschilor și buruienilor dintre rosturi sau chiar de pe suprafața pavelelor. 

Pentru a face o curațare pavele de mușchi și buruieni poți încerca varianta de îndepărtare a acestora cu ajutorul unui înălbitor foarte puternic, nediluat și cu un jet de apă foarte fierbinte. 

Însă acest proces poate fi destul de greoi sau ineficient atunci când nu folosești produsele potrivite. În plus, va trebui ca ulterior să te folosești de o protecție care să sigileze pavajul, pentru a evita formarea de noi licheni și buruieni.

Alege metoda ușoară de spălat pavajul și soluții cu ce se spală pavelele din curte, rapid

Sursă foto: pressure washing round rock

Atunci când îți dorești să apelezi la metoda ușoară de spălat pavaj și să găsești acele soluții cu ce se spală pavelele rapid și fără a investi prea mult timp în crearea unui aspect ca nou a pavajului, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să apelezi la profesioniști precum sunt cei de la Pradyl.ro.

Aceștia vor știi exact ce au de făcut în funcție de cantitatea de murdărie sau de tipul de pete existente și vor folosi întotdeauna produse profesionale care vor aduce rezultate uimitoare într-un mod rapid și ușor.

Scapă de bătăile de cap. Apelează la profesioniștii PRADYL și bucură-te de un pavaj cu un aspect ca nou

Pradyl.ro este partener autorizat Elis Pavaje (lider în domeniul producției de pavaje) și până în prezent peste 1000 de clienți au beneficiat de servicii de montaj pavaj și de servicii profesionale de curățare cu rezultate.

Pradyl te poate ajuta rapid și ușor în curățarea pavajului din curtea casei tale sau a proprietății pe care îți dorești să o vinzi, oferindu-ți un raport calitate - preț avantajos și o probă cu titlul gratuit pe o suprafață de 3-4 m.

Serviciul de spălare și curățare pavaje oferit de Pradyl, este extrem de eficient în curățarea murdăriei, a petelor dar și în îndepărtarea mușchilor, lichenilor sau buruienilor dintre dale. În plus, pavajului i se aplică un strat protector pentru eventualele burieni ce pot apărea, ulterior. 

Mai mult decât atât, te vei bucura și de o umplere cu nisip în spațiile dintre pavele, acolo unde este necesar și de un contract de mentenanță anual, pentru a te asigura că pavajul tău se menține într-o stare bună în mod constant.

Profesioniștii pradyl.ro din Sibiu, de pe strada Rahovei nr. 67, pe care îi poți contacta la numărul de telefon 0748.115.163 sau pe Facebook aici, se folosesc de scule și utilaje profesionale de înaltă tehnologie, care îți vor garanta o performanță uimitoare, făcând din aspectul unui pavaj uzat sau decolorat unul care va arăta aproape ca nou.

Iată câteva rezultate de care te poți bucura și tu:

Acum că ai aflat cum poți să ai parte de un pavaj curat și cu un aspect deosebit, tot ce îți rămâne de făcut este să alegi  metoda potrivită pentru tine și să te bucuri de rezultate.

 

Dacă ești vânzător, ți-ai curățat pavajul, ai pregătit casa pentru vânzare și tot nu reușești să îți vinzi proprietatea, lasă-ne să te ajutăm. 

Până în prezent am ajutat și susținut sute de clienți în a-și vinde proprietățile mai rapid și mai ușor. 

Apelează și tu la un consultant de-al nostru, chiar de aici: