Vrei să îți cumperi o proprietate? Iată câteva trip&tricks pe care este bine să le aplici înainte.

Atunci când vrei să îți găsești cel mai potrivit ”acasă” este important să ții cont de anumite aspecte care îți vor ușura procesul de decizie. Din experiența noastră am identificat unele dintre cele mai importante lucruri de care cumpărătorii trebuie să țină cont. Vezi aici care sunt.

Fiecare dintre noi avem acea casă a noastră ideală. Chiar dacă pentru unii un apartament ar fi locuința ideala, altii nu se vad locuind decat la casă.

Indiferent de cum arată aceasta, tot acasă se numește. Iar acest loc va fi acela în care tu te vei simți bine, va avea amprenta ta personală și îți vei crea exact acele colțișoare la care visezi dintodeauna: de relaxare, de citit, de privit filme, de gătit distractiv, de grătar, etc.

Dar pentru că experiența noastră zilnică cu clienții în imobiliare Sibiu ne aduce în față tot felul de situații din care noi învățăm, pentru a redirecționa viitorii clienți spre cele mai potrivite alegeri, am identificat câteva lucruri esențiale de care să ții cont înainte de a face achiziția propriu zisă.

Cum ți-ai imaginat că arată casa ta?

Cum ți-ai imaginat că arată casa ta?

 

Se spune că atunci când știi cu exactitate ceea ce îți dorești și vei cere celor din jur sau Universului acel lucru, bine detaliat, vei primi cu siguranță, exact ceea ce ți-ai dorit. Atunci când ești nesigur, nici ceilalți nu vor știi exact ce să îți ofere ca să fii pe deplin mulțumit.

În special când facem achiziția unei locuințe este extrem de important să nu bâjbâim, să nu fim nesiguri. Locuința noastră este o investiție pe termen lung și o achiziție pe care nu o facem zilnic, așa că aceasta trebuie gândită din mai multe perspective și sub multiple aspecte.

Dacă îți dorești un apartament in Sibiu este foare important să te gândești dinainte cam cum ai vrea să fie și totodată ce compromisuri ești dispus să faci pentru a echilibra totul.

Gândește-te la toate aspectele care au o importanță sau o semnificație pentru tine sau pentru cei dragi. Ca de exemplu: câte camere ai vrea să aibă, la ce nivel să fie situat, în ce zonă, cum ai vrea să arate? Ai vrea unul mobilat sau îți dorești să îți achiziționezi singur obiectele din interior.

Ai vrea să fie poziționat în mijlocul orașului sau preferi mai mult liniștea? Pune-ți pe hârtie toate aceste aspecte, înainte de a lua legătura cu agenții imobiliare Sibiu. Aceleași aspecte trebuie luate în considerare și atunci când vrei case de vânzare Sibiu. În ce zonă dorești să fie, câte camere să aibă, să fie pe un singur nivel sau pe mai multe? De cât spațiu ai nevoie în curte? Vrei și o terasă, un loc de grătar sau vrei o curte mai mică? De cât loc de parcare ai nevoie? Etc...

În acest fel tu vei știi exact ce cauți, iar agentul imobiliar va știi exact spre ce să te îndrume pentru a nu pierde timp sau a te face să devii confuz prin vizionarea a prea multor locuințe care poate nu fac parte din dorința proprie.

Pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută și ușoară în toate demersurile premergătoare achiziției locuinței tale, fă-ți o imagine cât mai precisă a viitorului tău spațiu locativ și transmite agentului exact acele detalii specifice importante pentru tine și familia ta. Astfel exact ceea ce ai cerut, vei primi iar mulțumirea va fi din ambele părți.

”Cere și ți se va da întocmai”, mai spune o vorbă. Dar trebuie să știi exact ce vrei înainte de a cere.

Portofelul tău are un cuvânt de spus....

Portofelul tău are un cuvânt de spus....

 

Înainte de a ne hotărî să ne achiziționăm locuința proprie trebuie să ne gândim la faptul că aceasta este o investiție care presupune un buget ridicat. Iar pentru asta este important să știm dinainte cum vom achita această sumă. Ai ceva bani puși deoparte, vei achita prin credit sau alte modalități de plată? Care este suma maximă pe care ești dispus să o investești?

De multe ori se întâmplă ca dorința clienților cumpărători atunci când vin în agenții imobiliare Sibiu să fie precisă, să vizioneze împreună cu agenții proprietăți multiple apartamente de vânzare sibiu iar după ce au ales deja care va fii locuința lor viitoare să își dea seama că bugetul lor este mult mai prea mic pentru ceea ce tocmai au ales.

Așadar , după ce ai trecut prin primul pas al procesului și ai decis deja cum vrei să arate locuința ta viitoare, cam care sunt criteriile pe care vrei să le îndeplinească, nu omite și bugetul alocat acesteia.

Ține cont de toate aspectele care implică cheltuieli pe care le vei face odată cu această achiziție. De la acte notariale la mobilă daca este cazul, renovări sau alte lucruri. Este important să te ghidezi în alegeri și în funcție de bugetul de care dispui pentru a nu pierde timp sau speranțe în vizionarea acelor proprietăți pe care portofelul tău nu le poate susține.

În același timp, interesează-te și de restul cheltuielilor care vin odată cu locuința pe care urmează să o achiziționezi. Are anumite datorii de plată anterioare sau este liberă din acest punct de vedere?

Este adevărat că emoțiile și entuziasmul te copleșesc atunci când îți cauți locuința, acel ”acasă” drag ție, însă, nu te lăsa prins în acest joc al sentimentelor dacă bugetul tău are o anumită limită. Dacă acesta nu este foarte mare, poți alege o locuință la un preț mai mic în care să ai posibilitatea de a investi în viitor, atunci când vei dispune de un alt buget în acest sens.

Prezentul este cert dar cum îți arată viitorul?

Prezentul este cert dar cum îți arată viitorul?

 

Așa cum știm cu toții și am menționat deja, atunci cand cumperi case de vânzare Sibiu, este evident o achiziție pe termen lung. Deși sunt excepții, nu cu toții ne permitem să ne schimbăm casa la fel ușor cum ne schimbăm poate mobila, culoarea pereților, geamurile mașina sau alte lucruri mai puțin costitoare.

Astfel că un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi locuința și vei știi, de asemenea că nu o vei schimba în următorii câțiva ani, este să te gândești mai departe de acest moment. Mai departe de prezent, în viitor.

Este evident că nu vom știi cu exactitate ce ne oferă viitorul însă poți știi ce îți dorești tu să ai. De exemplu dacă îți dorești ca pe viitor să aveți copii cărora să le oferiți spațiul propriu, de câte camere vei avea nevoie? Sau poate acum copilașul vostru este mic, însă va veni perioada în care va merge la grădiniță, școală. Cât de aproape este imobilul tău de aceste puncte de interes? Cât de aproape ești de spații de joacă, farmacii, parcuri sau alte puncte de interes comun pentru familia ta?

Pe lângă aceste lucruri, e posibil ca acum să îți găsești viitoarea proprietate într-o zonă mai puțin dezvoltată. Dar ține cont și de faptul că viitorul vine cu dezvoltări masive în toate domeniile și spațiile iar valoarea acestuia în timp ar putea să crească substanțial. Astfel că dacă îți vei dori să îl vinzi, acesta va avea o cu totul altă valoare.

Ești ancorat în trecut....

Ești ancorat în trecut....

 

Am auzit de multe ori vorbindu-se despre faptul că noile constucții nu sunt la fel ca cele vechi. Lumea se schimbă, tehnologia avansează, noi oamenii, nu mai suntem ce am fost ieri. De ce ne așteptăm ca imobiliare Sibiu să mai fie ce au fost? Atunci când un lucru nu se schimbă, stagnează, este clar că are o problemă, că nu mai ține pasul cu evoluția și că nu este de actualitate.

În toate domeniile vieții noastre se produc zilnic schimbări și fie că ne dorim sau nu, trebuie să ținem pasul cu acestea. Atunci când rămâi blocat într-un trecut pe care îl cunoști sau despre care ai auzit vorbindu-se este clar că nu ești ancorat în totalitate în prezent și în evoluția viitorului.

Vrând nevrând avansăm, așadar este normal ca și construcțiile noi să nu mai dureze o veșnicie să se construiască. Modalitățile de lucru au evoluat, s-au tehnologizat, multe dintre lucruri sunt făcute cu ajutorul mașinăriilor inteligente și nu cum se făceau odinioară. Astfel că acest concept de construcție modernă și rapidă trebuie gândit din această perspectivă.

Timpul se compresează din ce în ce mai mult, iar adaptabilitatea noastră la aceste lucruri, se vede inclusiv atunci când vorbim de construcții noi. Asta nu semnifică faptul că se face rabat de la calitate.

În același timp, dezvoltarea urbanistică este continuă peste tot iar proiectele prind viteză din ce în ce mai mult. Lumea nu-i așteaptă pe acei oameni care încă oftează după trecut. Lumea merge înainte cu toată viteza, avânsând și oferindu-ne servicii din ce în ce mai inteligente.

Construcțiile noi, grandioase se înaltă foarte rapid, la fel precum trece timpul. Iar toate acestea se întâmplă datorită tehnologiei și materialelor care și acestea, se produc la fel de calitativ, chiar dacă printr-un proces mai rapid.

Mergi la sigur.

Mergi la sigur

 

Cum am spus, locuința pe care dorești să o achiziționezi nu este o investiție pe care o faci foarte des. Așa că atunci când iei decizia de a avea spațiul propriu este important să mergi la sigur. Să știi ce vrei și unde să cauti.

Odata ce ai setat toate aceste lucruri: știi cum vrei să arate, pe câte nivele, câte camere, ce beneficii să ai, cât spațiu, în ce buget să te încadrezi, mai este un alt pas important de făcut.

Fiecare dintre noi facem lucrurile la care ne pricepem cel mai bine, nu-i așa? Iar atunci când acceptăm faptul că există profesioniști în fiecare domeniu și apelăm la ei, în acele servicii la care noi nu ne pricepem foarte bine, riscurile de a pierde timp sau chiar bani scad vizibil.

Dacă nu știi ce presupune o achiziție imobiliară, caută o agenție imobiliara Sibiu profesionistă în imobiliare, care face acest lucru de ani de zile, care colaborează cu clienți zilnic și care a învățat deja procedurile. Astfel vei fi sigur de pașii care trebuie urmați și nu vei mai pierde timp în acest sens.

Îți va fi de un real folos să ai profesioniști de partea ta, atunci când faci acest pas mare în viața ta și a familiei tale. Agenția noastră, Taboo Imobiliare, îți oferă sprijin în tot acest demers, atât înainte, în căutarea locuinței tale cât și după ce te-ai decis deja asupra acelui spațiu lovativ care ți-a plăcut cel mai mult.

Timpul nu te așteaptă...

Timpul nu te așteaptă...

Este cert faptul că achiziția locuinței tale nu este o decizie pe care o vei lua pe moment. Însă, dacă ai trecut prin toți acești pași și știi exact ce îți dorești, ai depășit acele credințe care te limitau referitoare la construcțiile noi, ai o viziune destul de clară asupra viitorului tău, ai luat deja legătura cu agentul imbobiliar, trebuie să știi că nu ești singurul care face acest pas în viață.

Trebuie să fii conștient de faptul că zi de zi oamenii iau decizii pentru a-și îmbunățăți și ușura viața iar unii dintre ei pot fi mai deciși decât tine.

Analizează rapid, dupa ce ai găsit locuința pe care ți-o dorești. Pune în balanță toate aspectele, beneficiile, avantajele, bugetul sau chiar și micile compromisuri pe care ești dispus să le faci și gândește-te la faptul că această locuință s-ar putea să fie deja în procesul de decizie finalizat deja de un alt client.

Dacă crezi că acesta trebuie să fie cu adevărat locul în care te vei simți cel mai bine și rezonezi cu toate aspectele lui, nu-ți lua extrem de mult timp pentru a cântări lucrurile, pentru că s-ar putea ca aceași locuință să fie ideală și pentru un client care o văzuse cu ceva timp înaintea ta.

Știm ca aceste recomandări îți vor fi de un real folos în decizia ta. Noi te așteptăm cu bucurie în agenția noastră TABOO Imobiliare Sibiu de pe Șos. Alba Iulia nr. 83 pentru a-ți găsi acel ”acasă”, pe care îl cauți și te vom sprijini în tot procesul tranzacțional cu profesionalism.