Cum să faci din dormitorul tău, un loc echilbrat și liniștit în 10 pași.

Dormitorul trebuie să fie expresia personalității tale, un loc în care să te simți așa cum ești dincolo de agitația fiecărei zi. Un loc în care lași toate în pragul ușii, o închizi și devii liniștit.

De puține ori acordăm o atenție specială locului în care ne odihnim. Dar acest loc ar trebui să fie unul special în care să simțim că ne putem debarasa de stresul și gândurile de peste zi. Vă propunem câteva trucuri pentru a-l amenaja într-un mod cât mai atractiv și pentru a vă crea acel sentiment de bine, atunci când pășiți în el.

Se spune că toate lucrurile care ne înconjoară poartă anumite vibrații și energii, la fel ca noi, astfel că înainte de toate ar fi bine să faci o ”scanare” a dormitorului tău și să observi ce lucruri se găsesc acolo. Dacă vezi lucruri care simți că ar trebui să fie poziționate în alte camere sau zone ale locuinței tale, fă schimbul imediat. Ascultă-ți inuiția și ai să vezi schimbări ale dispoziției.

Uite aici alte 10 lucuri pe care le-am găsit și pe care le poți face pentru a-ți face din dormitor un loc plin de energie pozitivă și liniște:

1. Folosește lenjerie de pat cu design plăcut, care să te atragă, să-ți ofere o stare de bine. Motivele florale sau geometrice, motivele abstracte sau anumite nuanțe care îți crează o stare de bine instantanee, ar trebui să le folosești atunci când alegi lenjeria pentru pat. Atunci când formele sau culorile care te reprezintă sau îți plac în mod deosebit, te vor aștepta seară de seară în patul tău, te vei simți mult mai bine și mai relaxat.

2. Personalizează-ți un perete. Deși albul poate da senzația de spațialitate într-o încăpere, pereții total albi îți pot crea și senzația de monotonie. Asociază un singur perete cu cel al personalității tale și oferă-i culoarea pe care o iubești sau accesorizează-l cu tablouri, rafturi sau picturi în care te vei regăsi în totalitate. Atunci acel perete va deveni parte din cine ești iar starea de bine se va instala de fiecare dată, atunci când îl vei privi.

 

Personalizează-ți un perete

 

3. Adaugă obiecte decorative cu diferite pattern-uri. Dacă dormitorul apartamentului tău sau al casei tale nu este foarte generos ca și spațiu și nu ai vrea să încarci pereții cu diferite culori sau tapeturi, alege obiecte decorative cu pattern-urile tale preferate. De exemplu, pune pe noptiere lămpi decorate cu flori sau forme geometrice. Același lucru îl poți face pentru draperii, pernițe mici decorative, etc.

4. Aplică lampi pe perete dacă spațiul dormitorului tău este prea restrâns. Atunci când spațiul dormitorului nu îți permite să ai noptiere lângă pat, poți căuta o casă în care să îți creezi propriul spațiu mai mare de relaxare și odihnă fără a avea prea multe restricții sau poți aplica lămpi decorative pe perete, deasupra patului.

 

Aplică lampi pe perete dacă spațiul dormitorului tău este prea restrâns

 

5. Instalează oglinzi și elemente cu licheni. Deja știm cu toții că o oglindă mărește vizual orice spațiu, iar elementele verzi din natură îți dau senzația de oxigenare și spațialitate. Așadar, alege să instalezi oglinzi acolo unde simți că spațiul este prea restrâns și aplică elemente decoritve cu licheni sau alte elemente naturale.

6. Adaugă elemente feminine / masculine sau echilbreaza-le. Dacă locuiești singur folosește elemente de decor în ton cu personalitatea ta, perne rotunde, vaze cu flori, lămpi cu diverse motive, ceasuri pătrate, tablouri sau rafturi geometrice asociate feminității sau masculinității. Dacă dormitorul tău este destinat unui cuplu, îmbină elementele, ca acesta să aducă un echilbru atât ție cât și partenerului/partenerei.

 

Adaugă elemente feminine / masculine sau echilbreaza-le

 

7. Creează un spațiu confortabil. Folosește elemente cozy, moi , răcorose vara și călduroase iarna, orice element simți că îți oferă senzația de ”acasă”. Poți schimba de exemplu chiar și draperiile in funcție de sezon.

8. Zona ta de relaxare chiar în dormitor. Uneori ne gândim că zona de relaxare este cea în care stăm treji sau prezenți, cum ar fi balconul sau grădina, însă după o zi lungă la muncă, momentul în care ne așezăm în pat, acesta devine acea zonă confortabilă în care ne relaxăm total. Folosește orice lucru care ție personal îți aduce relaxare. Poți plasa chiar și un fololiu pentru citit într-un colț al dormitorului sau poți folosi așternuturi de cea mai bună calitate, care să îți ofere o senzație unică.

 

Zona ta de relaxare chiar în dormitor

 

9. Transformă dormitorul într-un sanctuar de liniște. Cea mai frumoasă zona a casei nu trebuie să fie doar grădina sau camera de oaspeți ci locul unde tu te reîncarci cu energie pentru o nouă zi. Decorează-l cu flori proaspete, lavandă, bețișoare parfumate, aerisește-l cât de mult, montează lumini ambientale sau lumânări parfumate. Acesta va deveni locul în care te vei echilibra pentru a face față cu brio provocărilor vieții.

10. Gândește pe verticală. Așa cum am spus la început, încearcă să renunți la acele lucruri nefolositoare din dormitor. Aici e spațiul pentru odihnă și relaxare. Dacă totuși ai nevoie de mai mult spațiu sau dorești să păstrezi unele lucuri chiar în dormitor fii creativ cu spațiul mai puțin generos. Optează pentru mobilă sau rafturi cu dublă întrebuințare. Alege un pat cu sertare pentru depozitare sau scaune sub formă de cutii de depozitare.

 

Gândește pe verticală