Cum te putem ajuta să fii sigur de investiția ta

Noi, românii, avem un simț al proprietății foarte dezvoltat. Suntem țara cu cei mai mulți proprietari din toată Uniunea Europeană. În 2022, 69% dintre europeni trăiau în propria locuință, iar restul de 31% în locuinţe închiriate. La noi în țară, doar 5,2% din populație stă în chirie iar restul de 94,8% sunt proprietari. 

Bine bine, e clar că ne place să fim proprietari dar cum ne asigurăm că locuința pe care vrem să o achiziționăm este într-o zonă bună? Cum știm că ne vom putea crește copiii în condițiile pe care ni le dorim? 

La o simplă vizionare a unei locații, în acea jumătate de oră nu avem cum să vedem cât de departe este primul magazin, locul de joacă sau stația de autobuz. Nu ne putem da seama dacă se blochează traficul la ore de vârf sau cât de zgomotos este cartierul seara. 

Ce bine ar fi să poți sta cateva zile în acea zonă, înainte de a investi niște zeci bune de mii de Euro! Să “iei pulsul” ca să zic așa. Să simți tu că locația pe care vrei să o cumperi chiar este ce ți-ai dorit și că nu o să ai nici un regret că NU AI ȘTIUT când ai cumpărat. 

Sigur, dacă ai noroc să ai o bunică, o mătușă sau ai copilărit în zona mult visată atunci ești stăpân pe decizia pe care urmează să o iei și totul e mai simplu. Știi unde poți alerga dimineața. Știi unde îți poți plimba câinele și de unde să cumperi o pâine când ajungi obosit seara după o zi lungă la serviciu. 

Dar dacă nu știi pe nimeni din cartier care să-ți dea aceste informații? Aceste mici secrete de care te lovești doar dacă trăiești acolo. Din fericire, de câțiva ani buni, există varianta de a închiria apartamente, case, pe termen scurt. Și NU, nu se închiriază doar la turiști. 

Regimul Hotelier poate fi varianta prin care îți validezi decizia de a cumpăra sau nu o locuință într-o zona anume. Sau un anumit TIP de locație. Te cazezi câteva nopți într-un apartament similar cu ce vrei să îți cumperi și vezi dacă îți place cum este compartimentat, dacă îți ajung numărul de camere sau, de ce nu, furi idei de organizare a spațiului. 

De cele mai multe ori, chiar și o singură noapte e suficientă pentru a decide dacă vrei sau nu să stai în acel cartier, în acel tip de imobil sau dacă trebuie să spargi zidul de la balcon ca să faci Open-Space. Deja, în 2-3 zile găsesci și cea mai scurtă rută până la școală sau serviciu, știi dacă îți poți lăsa copiii nesupravegheați afară și dacă sunt șanse să te trezești cu mașina zgâriată sau mai rău… 

Știi cât costă liniștea ta? În timp, cum ziceam mai sus, câteva zile de test. În bani? Că tot ne place valuta, SUB 100 de EURO. Da da. Câteva zile într-o locație în Regim Hotelier te costă sub 0,2% din valoarea de piață a acesteia. Un apartament de 2 camere se închiriază în medie în Sibiu cu mai puțin de 40 de Euro pe seară. La 3 nopți, 120 de euro reprezintă 0,15% din valoarea medie de piață de 80,000 de euro. 

E ca la mașini: nu îți cumperi ceva doar din poze sau uitându-te la ea pe dinafară. Te duci și faci un test drive. Vezi dacă îți place senzația pe care ți-o oferă, dacă e spațioasă, are loc suficient pentru toate hainele, e comodă și dacă îndeplinește așteptările tale, inclusiv financiare. 

Abia apoi iei decizia conștientă de a plăti sau nu suma cerută. Abia atunci poți să începi negocierea, că iubim să negociem. Când e un pic cam mare zgomotul ce intră înăuntru. Când observi câteva puncte unde e sărită vopseaua. Când AC-ul parcă nu bagă suficient aer. Test Drive-ul unei mașini este gratuit. Cum ar fi să ai această opțiune și la imobile? 

TABOO Imobiliare vine cu această idee revoluționară, în parteneriat cu Feel Like Home, cea mai mare firmă de administrare de imobile în Regim Hotelier, din Sibiu, cu peste 80 de locații de toate felurile, dimensiunile și în majoritatea cartierelor; de a oferi un Test Drive GRATUIT, celor care își achiziționează locuința mult visată cu ajutorul lor. Da, ai citit bine: caută un apartament de vanzare în Sibiu similar cu ce îți dorești să cumperi si TABOO Imobiliare îți oferă șansa să vezi dacă ți se potrivește, pentru ca tu să iei o decizie conștientă și liniștită. 

Hai și stai câteva nopți să vezi dacă se aude când trage apa vecinul. Dacă recunoști vreo mașină ca să vezi că ai cu cine ieși în părculețul din zonă. Dacă bate soarele cum îți dorești tu. Indiferent ce motiv ți-ai alege, testatul înainte de cumpărare ar trebui să fie o practică frecventă mai ales când suma e de ordinul zecilor de mii. 

Contactează-ți agentul imobiliar și întreabă-l cum poți și tu să programezi o mini-vacanță de test pentru a-ți decide mai bine viitorul. 

Dacă vrei să vezi ce locații sunt disponibile, te invit să intri pe Airbnb ( una din platformele unde se face Regim Hotelier ) și să răsfoiești printre zecile de listări. Sau și mai simplu: îți las acest link direct pentru a nu mai pierde singura resursă pe care nu o putem recupera: Timpul. https://www.airbnb.com/users/show/60181426

Gânduri bune tuturor și ne-am bucura enorm să știm că am pus umărul ca tu să iei decizia corectă. Andrei