N-ai fi crezut că există. 10 case incredibile din jurul lumii.

În timp ce noi căutam case de vânzare în care să ne creăm propriul loc pentru familie, pentru relaxare și clipe frumoase, în lume, unii arhitecți își expun ideile încredibile, construind case care nu am fi crezut că există. Vezi aici 10 dintre ele. 

1. Casa Scoică. Înspirată din lucrările designerilor în arhitectură și design interior Antoni Gaudi și Frank Lloyd Wright, arhitecții de la Arhitectura Organică, bazată pe structuri naturale, au creat această casă imensă în formă de scoică, în Mexic, în anul 2006, în interiorul căreia poate locui o familie cu 4 persoane. Inspirată din viața marină, fațada acesteia are un perete construit dintr-un mozaic colorat care dă un aspect de curcubeu luminii care pătrunde în interior. Cu toate că este o construcție ecologică, casa scoică deține aparatură de ultimă generație.

 

2. Casa Flinstones. O replică aproape perfectă a casei îndrăgitei familii Flinstones, s-a construit în Malibu, California. Actorul american Dick Clark oferă casa spre vânzare la pretul de 3,5 milioane de dolari. Incluzând un dormitor, 2 băi, o bucătărie funcțională și utiliată modern, această casă incredibilă oferă o panoramă minunată înspre Oceanul Pacific.

Casa Flinstones

3. Casa cu capul în jos. Construită în anul 2008, în Trassenheide, Germania, această casă face parte din proiectul arhitectului Klaudiusz Golos și Sebastian Mikiciuk ”Lumea cu susul în jos”, a cărui scop este de a arăta vizitatorilor o viziune diferită a lucrurilor. De la bicicleta exterioară, bancă, canapea, plante, mobilă sau tablouri, toate sunt poziționate invers în interiorul acestei case, dându-ți impresia că gravitația nu este prezentă aici

Casa cu capul în jos

4. Palatul cu bule.Deținut inițial de Pierre Bernard și cumpărat de Pierre Cardin în 1991, a fost creat de designerul Antti Lovag. Construit între anii 1975 și 1989 în Theoulesur-Mer, lângă Cannes, Franța, este poziționat pe munte, cu o splendidă panoramă a Mării Mediterane. Pe lângă cele 10 camere, numeroase piscine și cascade, amfiteatru cu peste 500 de locuri și un lounge panoramic, în anul 2016 a fost complet renovat iar în următorul an a fost scos la vânzare cu prețul de 350 milioane de dolari.

Palatul cu bule

5. Cea mai îngustă casă din lume. Construită în Polonia, de către arhitectul Jkub Szczesny, măsoară doar 152 centimetri lățime. Cu gândul de a nu irosi spațiul, această casă este plasată între 2 clădiri și este locuibilă. Cu dormitor, sufragerie, baie și o bucătărie utilată, a fost recunoscută ca fiind cea mai îngustă casă din lume.

Cea mai îngustă casă din lume

6. Casa transparentă. Localizată în Tokyo, Japonia, această casă este complet transparentă. Inspirată din casele din copaci, foarte luminoasă și cu o panoramă completă din orice punct al ei, a fost construită de către arhitectul Sou Fujimoto și este locuibilă. Exceptând faptul că nu ai intimitate, casa dispune de toate utilitățile necesare.

Casa transparentă

7.Casa minge de fotbal. Creată în anul 2016 în Gifu, Japonia, această casă a fost gândită cu o structură care să reziste urganaelor sau cutremurelor, având chiar capabilitatea de a pluti pe apă. Se vinde cu 15.000 dolari și deține o sufragerie cu bucatărie, un dormitor și o baie, toate acestea pozitionându-se pe 2 nivele.

Casa minge de fotbal

8. Casa plutitoare. Construită în Dubai, în anul 2016, acest concept de casă îți oferă posibilitatea de a călători în confortul unei locuințe pe apă. O casă de lux, pe 3 nivele, dintre care unul chiar sub apă, dispune de dormitor, bucătărie și jacuzzi pe terasă.

Casa plutitoare

9. Casa Heliodom. Cu un design interesant, heliodomul este o casă ecologică, cu un concept bioclimatic care se bazează pe energia solară, aceasta urmărind prin arhitectura sa, razele soarelui pe tot parcursul anului. Vara casa respinge căldura prin geamurile sale , iar iarna atrage razele soarelui pentru a menține o temperatură optimă de locuit cu ajutorul panourilor solare.

Casa Heliodom

10. Casa Skateboard. Construită în Malibu, California, după ideea vizionară a lui Pierre Andre Senizergues, această casă este gândită cu un design rotund, fiind destinată în totalitate skaterilor. Atât pe suprafața pereților exteriori cât și interiori sau chiar pe mobilier, se poate practica skateboarding-ul și cuprinde o sufragerie, o bucatarie, un dormitor, baie, dipuse pe 3 nivele.

Casa Skateboard

Care dintre aceste case vi se pare cea mai interesantă?